Busje

Binnen 48 uur geleverd

Duim

Klanten beoordelen ons met een 8,9/10

Telefoon

+31 (0)26-767 6064

DIY: Stoere, moderne kapstok van steigerbuizen

Op zoek naar een stoere en moderne kapstok die past in elk interieur? Je maakt hem eenvoudig zelf van steigerhout en steigerbuizen! Het gebruik van steigerbuizen is heel eenvoudig dus je hebt zo zelf je kapstok gemaakt. Niet zo technisch aangelegd? Geen probleem! Deze handleiding beschrijft alle stappen zodat ook jij deze kapstok in no-time in elkaar gezet hebt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt aan gereedschap is een inbussleutel en een schroevendraaier!

Bouwtekening kapstok

Makkelijk in gebruik

Steigerbuizen hebben de fijne eigenschap dat zij heel gemakkelijk met koppelstukken aan elkaar te zetten zijn. De aluminium buizen die wij gebruiken zet je vast door de stelschroeven in de koppelstukken aan te draaien. Dit doe je met een inbussleutel. We raden aan om de stelschroeven niet meteen heel strak te draaien, zo kun je ze gemakkelijk los draaien en je buis nog verschuiven.

close up kapstok van steigerbuizen

Een goed begin…

Een goed begin is het halve werk. Om gemakkelijk en effectief te werken verzamel je eerst alle onderdelen. (Zie onderaan het lijstje met benodigdheden). Wij adviseren je eerst de kapstok in elkaar te zetten om hem daarna op te hangen. Leg de muurplaten op de grond en zet de buizen erin. Hierna draai je de stelschroeven aan. Vervolgens schuif je de haken aan de onderste twee buizen en de enkelzijdige plaatverbindingen schuif je om de bovenste twee buizen. Deze hoef je nog niet vast te zetten. Let op bij het plaatsen van de plaatverbindingen dat je op je linker buis de verbinding naar rechts laat wijzen en bij de rechter buis naar links laat wijzen. Wanneer je de verbinding op allebei de buizen één kant op plaatst, kun je ze niet vastmaken aan het hout!

Bouwtekening kapstok zijkant

 

 

Aanschuiven maar

Nadat je dit hebt gedaan schuif je om de onderste twee buizen ook het deel waarin je de lange buis vast zet, de T-doorvoer. Let hier ook weer op dat je de linker doorvoer laat wijzen naar rechts en de rechter doorvoer laat wijzen naar links. Als je alle onderdelen die je op de kapstok wilt hebt aangeschoven, zet je de kruisverbinding op het einde van de buizen. Draai deze ook vast met de stelschroeven en vervolgens kun je de korte buizen plaatsen tussen de kruisverbindingen Zet dit ook vast en zo heb je voor links en rechts een steun gemaakt waar de kapstok tussenkomt. Als laatste zet je de lange buis vast. Let op dat je alle stelschroeven nu goed aandraait maar nog niet te vast. Je gaat zo eerst de houten planken plaatsen en daarna draai je alle stelschroeven vast.

 

kapstok van steigerbuizen

Schroeven zonder boren

Wanneer je alle buizen aan elkaar hebt gezet kun je de twee houten planken vast zetten. Zorg voor korte schroeven met een scherpe punt, dan hoef je niet voor te boren. Let er wel op dat je niet te dicht op de rand gaat schroeven, anders krijg je scheuren in het hout. Als het goed is heb je planken die net iets langer zijn dan het frame wat je hebt gemaakt. Zet het frame op de kop op het hout en schroef het vast. Daarna kun je alle stelschroeven strak aandraaien en je kapstok is klaar om aan je muur te hangen!

voorkant kapstok

Benodigdheden:

4x zwarte ronde voetplaat
4x oogdeel enkele lip
4x kniestuk 90 zwart
2x Kort t stuk zwart
4x Zwarte haak

2x steigerhout 1100 mm x 200 x 17 mm
4x zwarte steigerbuis 48 – 3mm | 360 mm
2 x zwarte steigerbuis 48 – 3mm | 300 mm
1x zwarte steigerbuis 48 – 3mm | 985 mm

Busje

Binnen 48 uur geleverd

Duim

Klanten beoordelen ons met een 8,9/10

Telefoon

+31 (0)26-767 6064