Busje

Binnen 48 uur geleverd

Duim

Klanten beoordelen ons met een 8,9/10

Telefoon

+31 (0)26-767 6064

De Horeca is een moeilijke sector. Er is veel concurrentie, vaak lange uren en aan het eind van de dag: iedereen serveert in principe hetzelfde product aan zijn of haar klanten. Het is dan ook niet gemakkelijk om uit de massa te springen en je te onderscheiden van de concurrentie. Nochtans kan dat onderscheid maken met de concurrentie net het verschil maken tussen een succes en een mislukking. Dus hoe pak je dat het beste aan? 5 tips om als horeca ondernemer uit de massa te springen.

5 tips om je in de horeca te onderscheiden

Spring in het oog

Een zin die heel simpel klinkt maar in de realiteit vaak lastig is. Dit komt eigenlijk gewoon neer op de marketing op orde hebben. Wat bedoelen we hiermee? Een vlotte en duidelijke communicatie naar de klanten toe zodat iedereen weet wat er gaande is en op til staat is van echte goudwaarde. Reclamematerialen als stoepborden, kliklijsten en folderrekken kunnen hierbij helpen. Zeker als horecazaak in een drukke stad is het bijzonder belangrijk dat de zaak zichtbaar is via deze kanalen. Het doel is uiteraard top of mind komen en ervoor zorgen dat de goegemeente ten minste de naam van de zaak kent. Een naam hebben is al heel wat.

Wees snel, wees ordelijk

Het grootste pijnpunt dat klanten hebben in een horeca zaak? Het feit dat de bediening vaak nog een praatje staat te slaan en pas na wat wel uren lijkt de bestelling komt opnemen terwijl de zaak halfleeg is. Na een ervaring als dat kom je natuurlijk niet terug in die zaak. Het is dan ook van een niet te onderschatten belang dat de bediening snel en ordelijk gebeurd. Laat de gasten niet te lang wachten en vermijd het doorgeven van foute bestellingen door ordelijk te werken.

Overtref verwachtingen

Ongetwijfeld een van de leukste verrassingen in een dag is meer krijgen dan wat je eigenlijk had verwacht. Dat geeft meteen een geluksgevoel en je hele idee over de persoon of de zaak die je meer gaf geraakt in no time roze gekleurd. Dat is het effect dat je wilt bereiken op je klanten. Het is dan ook belangrijk ze meer te geven dan ze eigenlijk verwachten. Bestellen ze een koffie? Geef dan niet enkel een koffie maar ook een stukje cake erbij. Een cola? Wat borrelnootjes zijn nooit weg. Hier kun je heerlijk creatief in gaan: je hoeft het heus niet daarbij te houden.

Wees anders

In een sector waar de concurrentie allemaal exact hetzelfde product verkoopt en veelvuldig aanwezig is dien je te tonen aan de klant dat jij toch anders bent. Maak dan ook een eigen identiteit die duidelijk aantoont waarom jouw zaak anders is dan degene naast de deur. Wees niet de zoveelste bruine kroeg maar zet met overtuiging in op een specifiek thema, een muziekstijl, een type drank of zelfs maar gewoon een bepaald type aankleding. Misschien serveer jij je drinken wel in andere glazen dan de concurrentie en geef je toch net wat meer. Laat dit dan zien schrijf het bijvoorbeeld op een krijtbord.

Social Media

We leven in een moderne tijd en in die moderne tijd is het belang van social media niet te onderschatten. Quasi alles gebeurd tegenwoordig online en het vergaren van informatie is daar geen uitzondering op. Daar niet op aanwezig zijn is dan ook een groot deel van je potentiële clientèle afschrijven. Zorg dan ook voor die social media aanwezigheid maar bijt niet meer af dan je kan kauwen. Het heeft geen zin op 10 kanalen aanwezig te zijn als je ze niet kunt bijhouden op een goede manier. Concentreer je dan liever op 2 à 3 kanalen die actief bijgehouden worden. Hier kan je ook creatief mee omspringen: wedstrijden onder de volgers, foto’s, easter egg’s en ga zo maar door!

Busje

Binnen 48 uur geleverd

Duim

Klanten beoordelen ons met een 8,9/10

Telefoon

+31 (0)26-767 6064